Horizon Koggerwaard

IKC Horizon locatie Koggerwaard is een christelijk kindercentrum, gevestigd in Capelle aan den IJssel in de wijk Oostgaarde. Het IKC Horizon staat voor kwaliteit, plezier en veiligheid voor uw kind. Wij bieden een stimulerende omgeving en liefdevolle zorg en dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Ieder kind is uniek en waardevol en verdient de beste zorg en aandacht.

Op de IKC Horizon locatie de Koggerwaard bieden we leuke en leerzame activiteiten aan de kinderen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een speelse manier de wereld om zich heen leren ontdekken.

BSO en Peuterspeelgroep Royal Kids Home vormt een IKC samen met basisschool Horizon locatie Koggerwaard.

1 peuterspeelgroep

  • De Zonnestraaltjes, VE groep voor kinderen van 2 – 4 jaar

2 groepen buitenschoolse opvang

Inclusief voorschoolse opvang

  • De Regenbogen, voor kinderen van 4 – 13 jaar
  • De Stralende sterren, voor kinderen van 4 – 13 jaar

IKC de Horizon locatie Koggerwaard
Koggerwaard 1
2904 SC Capelle aan den IJssel

Teamleidster: Isabella Schop

06 – 12 68 82 68
koggerwaard@royalkidshome.nl

LRK:
KDV: 268622577
BSO: 212912628

Beleid
Pedagogisch beleid
Werkplan van Koggerwaard
Beleid Veiligheid & gezondheid van Koggerwaard

Openingstijden
Onze reguliere openingstijden zijn op maandag t/m vrijdag van 07:00 – 19:00 uur.

GGD Inspectierapport
Klik hier voor het laatste inspectierapport van de peuterspeelgroep en de BSO.

Tarieven
Klik hier voor onze tarieven.

Wennen

Wij vinden het belangrijk dat een kindje de tijd krijgt om bij ons te komen wennen. Dit gaat altijd in overleg met de ouders.
Er wordt ruim de tijd genomen voor de eerste kennismaking en gewenning. Meer informatie over de wenprocedure kunt u lezen in ons werkplan.

Thema’s

Bij Royal Kids Home wordt er gewerkt met thema’s (bijvoorbeeld herfst of ‘op wereldreis’). Deze thema’s worden samengesteld in overleg met de basisschool waarin de locatie gevestigd is. Het thema varieert per seizoen en geeft kleur en inhoud aan de activiteiten die er met de kinderen worden gedaan. Door steeds nieuwe thema’s aan de orde te laten komen worden variëteit, originaliteit en creativiteit binnen de kindercentra gerealiseerd. De kinderen krijgen hierdoor steeds nieuw materiaal en activiteiten aangeboden waardoor hun ‘wereld’ wordt vergroot. Het streven is om door middel van de activiteiten alle ontwikkelingsgebieden te stimuleren.